Ineke Voskuijl

Na een lange carrière elders, nam Ineke Voskuijl in 2019 de stap naar het verpleeghuis. Ze is toen gestart met de VIG opleiding bij het Parkhuis en volgt nu inmiddels de opleiding tot Verpleegkundige. “Toen ik startte met de opleiding VIG, was mijn uiteindelijke doel al om Verpleegkundige te worden.”

Van zij-instromer naar verpleegkundige
Jarenlang werkte Ineke als HR Adviseur bij een commercieel bedrijf, maar al langere tijd speelde het idee om de overstap naar de zorg te maken. In 2019 heeft ze de stap gemaakt en is ze begonnen met de VIG opleiding. Na het afronden van de VIG opleiding, is ze in augustus 2022 gestart met de opleiding tot Verpleegkundige in Parkstaete. “Ik wil mij graag meer verdiepen in complexe casussen, de ziektebeelden goed begrijpen en verbanden kunnen leggen tussen de verschillende ziektebeelden. Daarnaast wil ik graag bijdragen aan de kwaliteit van zorg en een rol spelen om ons enthousiaste team daarin mee te nemen. Daarom heb ik er voor gekozen om de opleiding tot Verpleegkundige te volgen.”

Opleiding verpleegkundige
Wat vind je leuk aan de opleiding? Ineke: “Tot nu toe vind ik alles leuk!” Ze werkt op de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) waar cliënten tijdelijk revalideren, met als doel  terug te keren naar huis. “Je ziet mensen echt stappen maken. Er is een nauwe samenwerking met het multidisciplinaire team waarbij de cliënt centraal staat. Na een intensief revalidatieproces keren cliënten weer veilig terug naar huis. Het begeleiden van de cliënten van opname tot ontslag, is een mooi proces om aan mee te werken.”

Ineke volgt de opleiding met nog twee collega’s op Parkstaete. “Het is fijn om onderling te kunnen overleggen over de opleiding.” Omdat ze eerst de VIG opleiding heeft afgerond, is de Verpleegkundige opleiding verkort. “Het is hard doorwerken. Ik ga één keer per week naar school en krijg daarnaast allerlei opdrachten. In het begin moest ik echt even zoeken naar een nieuwe privé/werkbalans, maar na een aantal weken had ik deze helemaal gevonden.”

Parkhuis als werkgever
“Het Parkhuis is een fijne werkgever. Naast een heel pakket aan goede arbeidsvoorwaarden, krijg je ook de kans om door te stromen, ongeacht je leeftijd. Er zijn bij het Parkhuis veel mogelijkheden, er is oog voor jou!”

Als laatst wil Ineke nog een advies meegeven aan collega’s die erover nadenken door te stromen. “Verdiep je van te voren goed in over wat de opleiding inhoudt. Loop gerust een dag mee en het belangrijkste: volg je hart en waag de sprong!”

Onderdeel van: