Bep Stellaard

Bep Stellaard, activiteitenbegeleidster bij Ontmoetingscentrum Gravenhorst, werkt al 43 jaar bij het Parkhuis. “Toen ik bij het Parkhuis startte, was het Parkhuis heel klein en knus. Je ziet dat het Parkhuis aan het groeien is en de kennis ook heeft om te groeien.”

Bep is begonnen als ziekenverzorgster in opleiding bij het Parkhuis en heeft een aantal jaren op de zorgafdelingen gewerkt. “Na de geboorte van mijn kinderen, ben ik gaan werken bij de dagbehandeling.”

Ontmoetingscentrum Gravenhorst is een centrum om elkaar te ontmoeten. De bezoekers maken contacten met elkaar onder het genot van een kopje koffie en thee. Iedereen helpt met de voorbereidingen voor het eten, waar ze tussen de middag samen van smullen. Ook komt er elke dag een vrijwilliger en worden er spelletjes gespeeld, gesjoeld of een stuk gewandeld in het park vlakbij.

“Het werk is mooi. De bezoekers, de interactie, het wat kunnen betekenen voor de mensen en de voldoening die je er zelf uithaalt.” Bep is trots op de mensen en ziet zichzelf groeien. “De mensen nemen een plaatsje in je hart.”

Doorgroeimogelijkheden
“Bij het Parkhuis heb je echt de mogelijkheid om door te groeien”, vertelt Bep. “Je mag opleidingen en cursussen doen. De ontwikkeling die het Parkhuis doormaakt, laat zien welke mogelijkheden er voor jou zijn.” Bep blikt nog even kort terug op de coronatijd: “Het was bijzonder dat het Parkhuis zo eerlijk was in de corona tijd, waarbij de echte situatie werd laten zien. Dit is een mooi voorbeeld van hoe het Parkhuis is.”

Van je baan een hobby maken
Bep vertelt trots: “Bij het Parkhuis krijg je de ruimte om je functie uit te oefenen, je mag dichtbij jezelf blijven. Je kan je eigen vaardigheden verder uit laten groeien. Dit maakt dat mijn werk als activiteitenbegeleidster ook mijn hobby is geworden.”

Onderdeel van: