Angelique en Claudia - VIG'ers Flexteam

Angelique en Claudia zijn beiden werkzaam als Verzorgende IG binnen het Flexteam.

“Ik ben in de horeca begonnen maar raakte hierop uitgekeken”, vertelt Angelique. Na een beroepstest heeft ze zich omgeschoold tot Verzorgende IG. “Dit was echt de goede keuze voor mij. De omgang met allerlei verschillende mensen, dat geen dag hetzelfde is en dat je er bent voor de bewoners, maakt de functie zo leuk.” Angelique is vijf jaar geleden gestart op de Ceder en is daarna in het Flexteam gaan werken.

Claudia is daarin tegen vanuit school direct in de zorg begonnen. “Ik heb de BBL opleiding tot Verzorgende IG in Den Haag gevolgd. Ik ben ongeveer vier jaar geleden begonnen in het Flexteam bij het Parkhuis.”

Op de vraag wat er leuk is aan het werken in het Flexteam, geven Claudia en Angelique eigenlijk hetzelfde antwoord: “Het werken in het Flexteam is heel flexibel. Je bepaalt zelf wanneer je kan werken. Je wordt op verschillende afdelingen ingezet, waardoor je met alle doelgroepen werkt. Dit zorgt voor veel afwisseling. Daarbij hebben we ook een leuk groot team en kunnen we bij elkaar terecht om te sparren!”

Angelique heeft eerst op de Ceder gewerkt, dit was een afdeling met zo’n 30 bewoners. Inmiddels is in het Parkhuis kleinschalig wonen en werken volledig geïmplementeerd. “Het kleinschalig wonen heeft echt een groot voordeel voor de bewoners. Er zijn minder prikkels en dit maakt het voor de bewoners een stuk rustiger. Je kunt meer aandacht geven aan de bewoners en leuke activiteiten in de middag doen. En dat extra stukje aandacht is erg fijn om te kunnen geven.”

Onderdeel van: